Üdvözlöm a weblapomon!

Néhány év múlva

Simon Erika

2018-06-08

A változás abban áll, hogy ha találkoznék azzal, aki az előzőeket írta (ami , ugye, csak akkor volna lehetséges, ha valamiképpen visszajutnék 2012-be), egy folyóban úszó embert látnék a partról. Nézném, ahogy tempózgat, sütteti az arcát.

...folytatás

Olyan, mint egy kisgyerek, élvezi a vizet anélkül, hogy tudná, hová viszi. A szavak végtelen lehetősége veszi körül, dúskál bennük. Válogat, pazarol, ízlelget és harácsol. Mit mondanék neki? Hagynám, hogy megtegye az utat.

Csak akkor tudnék beszélni vele, ha már itt ülne mellettem a parton. Az pedig most van. Azt mondom neki, hogy ne nézzünk vissza, hanem keressük meg a tengert.

bemutatókép3.jpg
könyvbemutató 2014 - Libri

[simonerika] [fő] [Mindenki]

Simon Erika

Összecsukás

Üdvözöllek a honlapomon!

Simon Erika

2018-08-10

Először is köszönöm az érdeklődésedet!

A honlapomon arról olvashatsz, mit jelent számomra a coaching, hogyan gyakorlom, s mire számíthatsz, ha eljössz hozzám, hogy megtaláld a kiutat egy válságos élethelyzetből, vagy hogy jobban értsd önmagadat. Emellett az írásaimból kapsz ízelítőt, illetve azokról híreket.

...folytatás

A coaching hatékony, empatikus és megoldás orientált módszer azok számára, akik felelősséget szeretnének vállalni saját életükért, döntéseikért. Akiben megfogalmazódik egy probléma, abban ott van annak megoldása is. A válaszokat nem a múltban találod, hanem az ITT és MOSTban, magadban. Én abban segítek, hogy biztosan rájuk találj.

[simonerika] [fő] [Mindenki]

Simon Erika

Összecsukás

Mire jó a coaching?

Simon Erika

2018-08-10

Képzeld el, hogy egy erdőben lépkedsz, és a kezedben tartott lámpásban váratlanul kialszik a fény. Nem látod, hol vagy, nem tudod, merre indulj tovább. Azt sem érted, hogyan kerültél ide.

...folytatás

Ismeretlen neszek, illatok, mozgások vesznek körül. Észreveszed, hogy a gyomrod tájéka összeszűkült, nehezen lélegzel, a szíved összevissza ver.

Kimerültnek érzed magad, szorongás fog el. Azt kívánod, bárcsak tisztán látnál, bárcsak tudnád, merre tovább. Azt kívánod, hogy érezd, tudd és értsd, mi történik.

Állsz a sötétben, minden érzékeddel figyelsz. Magadra figyelsz, észreveszed, hogyan lélegzel. Felteszed a kérdést: hol vagyok? És csöndben figyelsz tovább. Ekkor valaki finoman megérinti a válladat, s arra biztat, hogy hunyd be a szemed.

Lehunyod, majd kinyitod a szemed. Lassan meg tudod különböztetni a körülötted mozgó világot. Az erdő minden egyes lénye, a fák, a bokrok ágai, levelei elkülönülnek, mégis veled vannak. Már egyenletesen veszed a levegőt. A melletted álló megérinti a lámpást a kezedben.

Ebben a pillanatban a lámpásban fény gyullad, amely egyre erősödik. Egy ember közeledik feléd, ismerős, megbízol benne. Tudod, hogy a válaszokat ő adja meg. Felismered, hogy mindig is őt kérdezted, de eddig nem hallottad meg a hangját. És már azt is tudod, hogy ez az ember itt és most te magad vagy.

A legfontosabb , ami történik, ez. Találkozol önmagaddal.

És attól fogva az utadon vagy. Hát erre jó a coaching.

[simonerika] [fő] [Mindenki]

Simon Erika

Összecsukás

Magamról

Simon Erika

2018-08-10

A középiskolában ragadtam az egyetem után. Szeretem a kamaszokat, mert őszinték. A legtöbben.

Magyart, olaszt és tánc és drámát tanítottam egy debreceni gimnáziumban. 22 éven át. ...folytatás Ami soha nem lelkesített, az a bürokrácia, a tananyag értelmetlen bősége, a porosz modell. Sokáig harcoltam az emberért, és hittem, hogy így lehet. De már nem az én dolgom, már nem hiszem többé, már nem éri meg. Nem harcolni fogok, hanem elfogadni.

Ezért lettem coach. Az ember lelkesít, aki mindannyiunkban ott van. (Vagy ott lehet. Vagy ott kellene lennie.) Vácz Jenő atya mondása a szívemből szól: "Embernek születtünk, de még nem vagyunk azok egészen. Azzá kell, hogy legyünk."

És írok. Eddig két kötetet publikáltam. Novellákat, regényt. De szeretem a meséket is.

[simonerika] [fő] [Mindenki]

Simon Erika

Összecsukás

Megjelent műveim

Simon Erika

2014-04-17

Eddig két önálló kötetem jelent meg:

 • 2012: Az élet háza, Novum Verlag Kiadó, Budapest - regény
...folytatás
elethaza.jpg
Az élet háza kötetem borítója
 • 2012: Kaleidoszkóp, Aposztróf Kiadó, Budapest - novelláskötet
kaleidoszkop.jpg
Kaleidoszkóp című kötetem borítója
 • 2014: Az élet háza (második kiadás), Aposztróf Kiadó, Budapest

Előtte gyűjteményes kötetekben jelentek meg novelláim:

 • 2010: Ígéretek 4. (Antológia), Garbo Kiadó, Budapest
 • 2011: Ígéretek 5. (Antológia), Garbo Kiadó, Budapest
 • 2011: Szó-kincs (Antológia), Aposztróf Kiadó, Budapest
 • 2012: Szó-kincs (Antológia), Aposztróf Kiadó, Budapest

Egyéb:

 • Emese álma (két változatban), táncos-dalos drámajáték
 • Farsangoló, táncos-dalos drámajáték
 • Jézus születése, karácsonyi drámajáték
 • Manszfeld, ünnepi drámajáték
 • Tükörvilág, lírai mesék, novelláskötet

[simonerika] [fő] [Mindenki]

Simon Erika

Összecsukás